понеділок, 19 квітня 2010 18:35

Папа Римський заснув під час меси

Папа Римський заснув під час меси
Під час недільної меси на Мальті Папа Римський Бенедикт XVI задрімав.

У цей момент понтифік, якому минулого тижня виповнилося 83 роки, перебував між двома єпископами. У ході свого візиту на Мальту Бенедикт XVI зустрівся з жертвами сексуального насильства з боку католицьких священиків і в розмові з ними, зокрема, висловив свої "сором і скорботу".

Папа Римський пообіцяв, що надалі Католицька церква буде робити "все, що в її силах, для залучення кривдників до судової відповідальності та захисту молоді". За словами одного зі свідків розмови папи з жертвами насильства, на цій зустрічі "всі плакали".

Нагадаємо, скандал навколо звинувачень у приховуванні педофілів на адресу вищих ієрархів Римської католицької церкви вибухнув у березні 2010 року. Журналісти газети The New York Times звинуватили сановників в тому, що ті впродовж багатьох років замовчували факти сексуальних злочинів серед священиків, у тому числі вчинені щодо неповнолітніх.

Підставою для звинувачень стали матеріали справи священика Лоуренса Мерфі, який не втратив сан, незважаючи на звинувачення у розбещенні близько 200 глухих хлопчиків.

Незабаром на звинувачення ЗМІ відреагували у Ватикані. Там ці звинувачення відкинули, а сам Папа Римський пообіцяв дати відсіч критикам церкви.

Після цього Associated Press оприлюднило нові докази того, що Йозеф Ратцингер, коли він займав посаду кардинала, замовчував факти сексуальних злочинів.
Взгляд
Зараз ви читаєте новину «Папа Римський заснув під час меси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути